Prijsopgave

 isEnHestandaaNatuurlijk speelt geld ook een rol in de aanleg van je tuin. Veel mensen denken dat het inhuren van een tuinontwerper een kostbare aangelegenheid is. Maar eigenlijk kan je het zo duur maken als je zelf wilt, want bij mij kan je je eigen pakket samenstellen.

Idee
Zo kun je door mij alleen een globaal idee aangereikt krijgen. Hiervoor kom ik natuurlijk bij je thuis en luister ik naar je wensen. Op basis van jouw/jullie ideeën maak ik dan een concept en werk dit uit tot een plattegrond. Het concept wordt altijd eerst besproken alvorens het uitgewerkt wordt.

Concept en ruimtelijke impressies
Een iets uitgebreidere versie is dat ik het idee verder uitwerk met ruimtelijke tekeningen en een perspectiefimpressie. Daardoor krijg je een duidelijker beeld hoe het er in werkelijkheid uit gaat zien. In dit geval geef ik globaal de plantkeuze aan, maar ga je zelf verder nadenken over planten en materialen.

Beplantingsplan en technische tekening
In een nog uitgebreidere versie maak ik een totaalplaatje met beplantingsplan, lijst voor de kweker, harde materialen, evt. technische tekeningen en verlichtingsplan.

Begeleiding hovenier
Als laatste is er de mogelijkheid dat ik de hovenier begeleid. Ik kom dan een paar keer ter plaatse als de hovenier aan het werk gaat en zorg ervoor dat het plan uitgevoerd wordt zoals ik het heb aangeleverd. Een hovenier kan door jouzelf worden aangeleverd, maar ook ik heb hier contacten voor.

Voorbeeld
De voorbeelden hieronder zijn voor een standaardtuin van ongeveer 100 m2. De ontwerpkosten lopen op naarmate de tuin groter wordt, ook complexere tuinen kosten meer tijd en dus geld. En er is een verschil tussen het ontwerpen van een voor- en achtertuin of dat er één geheel gecreëerd wordt. Er zijn dus talloze variaties mogelijk en over alles valt te praten. Neem gerust contact met me op als er vragen zijn. 

 

 

Bezig met eenschetsontwerp voor een klant op Tuinidee 2019