Hoe ga ik te werk?

ORIËNTATIE TUINONTWERP

Tijdens het oriëntatiegesprek bekijken we de tuinsituatie en bespreken je specifieke wensen qua tuininrichting. Vervolgens is er een zorgvuldige inventarisatie nodig van o.a. afmetingen/hoogten, omgeving, aanwezige materialen en beplanting. Ik zal veel vragen stellen en foto’s nemen om de karakteristieke eigenschappen van plek vast te leggen.

TUINONTWERP

Dan wordt één of meerdere concepten gemaakt met een tuinontwerp in 2D , met daarbij een 3D-impressie. Dit geeft je de mogelijkheid om wijzigingen kenbaar te maken, zodat je optimaal invloed hebt op het ontwerp.

BEPLANTING EN MATERIAAL

Passend bij het ontwerp en jouw/ jullie wensen, maak ik een beplantingsplan. Het meest interessant is als de tuin het hele jaar door mooi is om naar te kijken. Ik maak technische tekeningen van evt constructies (vijver, verhogingen, pergola’s etc.) Ook een verlichtingsplan kan onderdeel uitmaken van het ontwerp, maar dat is naar wens natuurlijk.

TUINAANLEG

Je bent vrij om met het aangeleverde tuinontwerp bij elke hovenier een offerte aan te vragen. Je kunt het project ook bij ons onderbrengen. Wij werken samen met professionele hoveniersbedrijven die de aanleg verzorgen.